“El Polvorí”. FMA de Cardedeu

08/09/2010 at 14:00

Les Festes Majors de Cardedeu estàn a punt d’arribar. És per això que des de l’espai autogestionat de festa major, El Polvorí, us informem.

Les novetats d’enguany són:

  • el nou espai; enguany a la Plaça de l’Ajuntament
  • la terrasseta-zona de tardes, en la que tant podreu gaudir d’uns bons entrepans com prendre begudes refrescants a la ombreta, tot combinat amb música tranquila i alguna que altre actuació sorpresa…
  • el lot del Polvorí: imprescindible per viure de ple la festa major!! amb samarreta, mocador, got, recopilatori gratuït dels grups que tocaràn aquest any i altres petites sorpreses…
  • i noves activitats com la Pasturada, la Petardada infantil i el Trenca Síndries!!

També informem que el Casal Popular Els Escorrelots, inaugurarà la Festa Major el dimecres dia 11 al mateix Casal amb el brindis de Festa Major i una mica de musiqueta. Moment perfecte per comprar el vostre lot del Polvorí, apuntar-vos a les activitats de tarda i comprar el tiquet del sopar mediterrani del dissabte.

Esperem que gaudiu de la Festa Major Autogestionada de Cardedeu!!

Programació:

DIJOUS 12
A les 20.00 h
TRENCA SINDRIES! Comença la festa major ben fresc.
Vine a rebentar sindries amb el cap (o les mans..) apunta’t-hi al mateix moment, amb música i d’altres sorpreses!
Hi faltaràs?

A partir de les 23.00 h
SURFING SIRLES
MALDONADOS

A partir de les 03.00 h
LA PASTURADA
No saps què és?
Recuperem les nostres tradicions, anem a pasturar amb bona música i bon beure pels voltants del poble.

DIVENDRES 13
a les 18.00 h
BAIXADA DE CARROS A LA SERRETA!
Més info a elpolvorí.wordpress.com o bé al punt d’informació a la plaça del Polvorí

A partir de les 23.00 h
BARRUMBADA
ASPENCAT
EBRI KNIGHT

DISSABTE 14
A les 18.00 h
GUERRA DE FARINA
A la plaça Margarida Xirgu (plaça de l’Alba).

A les 21.00 h
SOPAR MEDITERRANI
Al polvorí; gazpatxo, torrà i postres.
Compra el teu ticket a les barres!
Documental “Més enllà dels murs

A les 23.00 h
ALLIOLI CLASH
DJ MEREY
FAS CAFÈ?

DIUMENGE 15
A les 18.00 h
LA PETARDADA (per infants) vine a petar globus, sorpreses i diversió pels més menuts!

A les 20.00 h
Filomena productions ens presenta
APM (versió cardedeuenca)

A les 21.30 h
DIABLES DE PERPINYÀ, porta barret de palla i gaudeix dels seus balls

A les 23.00 h
THE SKAFEINATS
ARRÒS CALDÓS

+ INFO DE FESTA MAJOR a El Polvorí

SURFING SIRLES
Nascuts per ser carn d’olla, el nostre primer concert va ser, devia ser l’any 1998, més o menys, en la ladera del tibidabo. Després: bateries morts per sobredosi, concerts al guinarbronx, periodes de rehabilitació existencial, concerts amb més gossos que persones, el comeback predit-als-vàters en forma de maqueta gràcies a mr.colomo i l’albrícias, afonies vàries, tripartits invertits, festes de gràcia, bolívars diversos, vallcarquisme militant, sugars infinits, el desitjadíssim disc gràcies a bankrobber i un futur esplendorosament sirlero davant nostre  i vostre.
Més informació: www.myspace/surfingsirles

MALDONADOS
què dir d’aquest gran grup del nostre poble? Bateria potent grans riffs de guitarra i unes lletres pròximes i rialleres en esperen la nit del dijous, segur que sonaran grans exits com Gandalf es un pederasta o Ramon skin.

BARRUMBADA
Barrumbada, per damunt de tot, és un grup d’amics que s’han ajuntat per passar-s’ho bé i, a través de la música, l’espectacle i les bones vibracions sobre l’escenari, fer-ho passar bé al públic. El grup va néixer a mitjan octubre del 2006, quan en Joan i en Miquel, components del grup dissolt Sparadrap, decidiren no deixar el món de la música i animar la seva vida amb la rumba. Amb la banda ja formada, l’estiu del 2007, començaren els assajos per al primer concert, celebrat el 9 de setembre a Son Sardina, on iniciaren el seu viatge pel món de la música. Concerts com La Revetlla de Sant Joan (Palma), Música per la Llengua 2008 (Esporles), Rock’n’Rostoll (Maria de la Salut), Som i Serem Ràdio (Porreres), Diada de les Illes Balears (Palma), Acampallengua 2009 (Sa Pobla), Sant Sebastià 2010 (Palma) són una mostra de la força i energia que Barrumbada pot transmetre a dalt dels escenaris. La seva música sorgeix de la fusió de ritmes llatins, ritmes cubans, l’ska o el reggae i unes lletres que oscil·len entre la imaginació i la realitat de la vida. Una mescla de sons amb intenció de transmetre alegria, festa, ball i participació a tota la gent que l’escolta. Un conjunt de vuit músics, vuit amics, de diferents pobles de Mallorca, que pretenen fer arribar la seva música a tothom disposat a entregarse, en cos i anima, al ball i a la festa Salut i Rumba!
Més informació : www.myspace/barrumbada2

ASPENCAT
Els oferim una exel·lent degustació típica de la nostra terra: Aspencat. També conegut a altres comarques com a esgarraet o escalivada, aquest plat es caracteritza per una fusió d’ingredients ben sabrosos. Una barreja ben sonora de trompeta, saxo, trombó, guitarres, percussió, bateria, i baix, salpicat d’òrgan i lleugeres espècies electróniques d’importació.
Aquesta barreja, ben sacsejada i cuita amb foc de poble, produeix un intens sabor ska i mestissatge. Aquest plat, modernament folkloric, ha estat producte d’anys de fermentació a un vell riu rau de Xaló i maduració a terres lliberanes. El menu es completa amb el sabor picant que li atribueix el show de Ramonet. Un cop elaborat i tastat ha estat servit a arreu del País Valencià.
Més informació: www.myspace.com/aspencatband

EBRI KNIGHT
Al llarg de cinc anys dalt dels escenaris, Ebri Knight ha creat concert a concert el seu estil i ha desenvolupat una sonoritat característica en les seves cançons. L’espectacle que presenta es tracta d’un directe sòlid i contundent que es basa en la sintonia amb el públic.
Allà on va desperta festa.
El caràcter del grup parla per si sol. Ebri Knight beu de la tradició musical celta i folk però es projecta cap al rock amb aires punk. Un espectacle proper on hi entra des del violí tradicional fins l’elèctrica de l’ska. Una combinació de sons esvalotadors i festius que condueixen a un directe etílic.
Més informació:http://www.myspace.com/ebriknight

ALLIOLI CLASH
Mauresca Fracas Dub procedeixen del Llengadoc. Allà, l’allioli el fan amb ou.
Al barri de Sants de Barcelona, els Pirat’s Sound Sistema fan l’allioli amb all i oli. I un polsim de sal, però res d’ou.
Amb aquest pretext culinari, el d’una salsa comuna amb una petita variant, els dos grups han bastit un espectacle conjunt amb la intenció de demostrar que, a banda i banda dels Pirineus, passen coses interessants i relligades amb un passat comú, un present d’ignorància mútua que volen desmuntar i un futur prometedor basat en la coneixença i
l’intercanvi natural.
Mauresca Fracas Dub i Pirat’s Sound Sistema comparteixen format musical, el sound system, amb el que disparen la música de la que ambdos grups són devots: la jamaicana.
Reggae, roots, rocksteady i dancehall ben mesclats amb apunts mediterranis. Tots dos grups practiquen la seva música predilecta en la seva llengua natural: Pirat’s Sound Sistema, en català, i Mauresca Fracas Dub, en llenguadocià. Si hi sumem el compromís mutu en les lluites socials, la dimensió irònica i punyent de les seves lletres i un esperit 100% combatiu i de base, acabarem d’entendre el perquè de la trobada.
L’espectacle: l’Allioli Clash, més de dues hores d’alternança constant per cantar les cançons del seu propi grup, o per cantar les de l’altre, o per cantar plegats els temes més significatius de totes dues bandes….
Més informació http://www.myspace.com/allioliclash

DJ MEREY
El dj de pirats ens demostrarà la seva pericia amb els plats amb una sessió on barrejarà el drum and bass més ballable amb la salsa i el reggae

FAS CAFÈ?
Les expetardes tornen al polvorí disposades a fer-nos ballar amb els seus hits glamourosos trenca-pistes

THE SKAFEINATS
The Skafeïnats és una banda de que naix a la ciutat de València a l’any 2005 i que conta des de l’any 2008 amb un disc al carrer, “Ska Show”.
Tant el seu darrer disc com l’estil musical del grup han rebut elogis de la crítica per la seva energia, creativitat i les seues interpretacions de Ska-Jazz, Reggae &Dub en matisos Two Tone. Tot açò ha contribuït a que la seua presència als escenaris no haja cesat, portant-los a actuar arreu del País Valencià, Madrid, Catalunya, Conca, Illes Balears…
The Skafeïnats és una banda majoritàriament instrumental que està formada per deu membres que tenen com a valor destacable la formació musical, açò ha afavorit que la qualitat musical del grup vaja creixent dia rere dia.
Als escenaris The Skafeïnats genera un ambient lúdic i festiu. Així, durant un hora i mitja de concert s’aconsegueix arribar al públic a traves de la diversitat de temes i estils que caracteritzen a la banda.
Actualment compagina els escenaris amb la creació de temes per al seu proper disc.
Més informació: http://www.myspace.com /theskafeinats

ARRÒS CALDÓS
Naix l’estiu de 1996 a València. Des d’aleshores, són molts els músics que han passat pel grup. El seu darrer treball “Candela” naix de l’interés de la banda per explorar estils nous.
Els ritmes llatins o el reggae reflexen les seues actuals inquietuts respecte a la música, mantenint les temàtiques reivindicatives a les seues lletres al més pur estil “Estel Navarro”. La incorporació del teclat per part Mikel, un dels membres fundador d’Arròs Caldós, abans com guitarrista, i d’una segona veu principal, Juan, aporten al grup molta
potència. Aquest nou projecte reflexa la maduresa musical que Arròs Caldós ha assolit durant la seua trajectòria, compartint escenari amb grups com Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Sva-ters, Obrint Pas, Gertrudis, La Gossa Sorda, Orxata Sound System, Desechos.
Més informació: http://www.myspace.com/arroscaldos

Entry filed under: General.

9a Festa Major Alternativa de Gramenet FAMA 2010


La festa popular

“La festa i l’oci popular es realitzaren a través de la cultura pròpia, sent aquesta, en el més important, una creació de la gent mateixa, no quelcom adquirit en el mercat, per més que a vegades la consecució dels elements bàsics podia requerir de l’intercanvi o el bescanvi.
El poble aleshores, a diferència d’ara, no era consumidor sinó creador de cultura que l’individu mitjà no solia ser, com en el present un mer espectador, passiu i mut, sinó que exercia d’actor sense deixar de ser espectador de la festa i, dins d’ella, dels demés, els seus iguals i de si mateix.
La festa, per tant, no es comprava, no era un valor de canvi, sinó que es feia entre tots i totes.”

La festa popular segons Félix Rodrigo Mora, extreta del seu llibre Naturaleza, ruralidad y civilización.

Contacta amb la CFMA

cfma07@gmail.com